Oppgradert fyrverkeri eksploderte i Lund

Politiet i Rogaland fastslo mandag ettermiddag at sprengningsuhellet på Tekse i Lund kommune søndag skyldtes oppgradert fyrverkeri.

I en pressemelding skriver politiet at avhør av de tre personene som kom uskadd fra eksplosjonen gir grunnlag for å fastslå at eksplosjonen ble utløst da fyrverkeri ble bearbeidet for å få større effekt.

Avhørene har avdekket at denne prosessen er utført tidligere og at det også da har skjedd mindre uhell.

De skadde
Til sammen fem personer i alderen 17 til 26 år var inne i huset da fyrverkeriet eksploderte. En 24-åring og den 26 år gamle huseieren fikk alvorlige forbrenningsskader.

26-åringen ble mandag kveld overført til Haukeland universitetssjukehus i Bergen der man skal gjennomføre en plastisk operasjon i et forsøk på å redde det venstre beinet hans.

Advarer
I tilknytning til ulykken gjentar Rogaland politidistrikt sin oppfordring til folk om ikke å bruke fyrverkeri på annen måte enn det man kan lese seg til i bruksanvisningen.

Lensmann Svein Arne Bringedal i Lund sier det de fem gjorde er helt uakseptabelt.

- Det er jo livsfarlig. Hvis det kommer noe positivt ut av denne hendelsen, håper jeg det er at man ser hva som kan skje ved uvettig bruk av fyrverkeri, sier lensmannen