Skanskas toppsjef går av

Skanskas konsernsjef Stuart Graham kommer til å forlate sin post i 2008. Det er ikke klart hvem som overtar som toppsjef i entreprenørkjempen. 

Graham har gitt styret beskjed om at han ønsker å forlate Skanska i løpet av 2008. Han kommer til å fortsette i stillingen til en etterfølger er klar.

Graham ble utsett til administrerende direktør og konsernsjef i Skanska i september 2002 og har sittet i styret siden 1998. Han har vært ansatt i Skanska siden 1990 da det amerikanske selskapet Sordoni ble en del av Skanska-konsernet.

Amerikaneren sier i en pressemelding at han synes det har vært utfordrende å lede et så fremgangsrikt selskap som Skanska. Han legger til at han er stolt over det de ansatte i konsernet har fått til.

– Skanskas lønnsomhet og finansielle stilling har forbedrets mye under "Stu"s ledelse og Skanska er i dag sterke enn noensinne, sier Skanskas styreleder Sverker Martin-Löf.

Styrelederen forteller at jakten på Grahams etterfølger er i gang, og at selskapet leter både internt og eksternt. Skanska håper en etterfølger skal være på plass i begynnelsen av 2008. 

Svenske Byggindustrin spekulerer i om Skanskas USA-sjef Johan Karlström overtar etter Graham.