Nytt fall for Norske Skog

Norske Skogs nedtur på fortsatte på Oslo Børs tirsdag. Ved handelsdagens slutt hadde aksjen sunket med 10,52 prosent.

Norske Skog fikk en liten opptur mandag etter at selskapet opplyste at det framskynder de planlagte kapasitetskuttene, men utover dagen snudde stemningen. Tirsdag opplyste Credit Suisse at de venter en nedgang i avispapirprisene i Europa på 6 prosent i kontraktene for 2008, og det ga Norske Skog et nytt kraftig fall. Selskapet har gått tilbake 66 prosent hittil i år.

Det ligger an til en svak uke på Oslo Børs, etter fall både mandag og tirsdag. Hovedindeksen endte på 479,5 poeng, ned 1,7 prosent. Oslo fulgte de internasjonale markedene nedover. De aller fleste børsene både i Europa og Asia avsluttet i minus, og de amerikanske børsene åpnet også med nedtur.
Nedgangen i oljeprisen fortsatte også tirsdag. Nordsjøoljen gikk for 89,43 dollar fatet.

Dagens mest omsatte, Yara International, var et av dagens lysglimt på Oslo Børs, med en framgang på 2,40 prosent. Også StatoilHydro karet seg så vidt over på plussiden, fram 0,06 prosent.

Verre gikk det for de andre mest omsatte selskapene. Golden Ocean Group gikk ned 6,90 prosent, Marine Harvest ned 6,21 prosent, Frontline ned 5,98 prosent, SeaDrill ned 4,21 prosent og REC ned 3,79 prosent.