450 på NOIS-dagene

NOIS-dagene 2007 gikk over to dager og trakk 450 deltakere fra ulike bransjer, og byggenæringen var godt representert. 

Norconsult Informasjonssystemer (NOIS) er en ledende IT-leverandør for bygg- og anleggsbransjen og det årlige brukermøtet er en tverrfagig samling av kunder innenfor forretningsområdene planlegging, utbygging og forvalting.

På brukermøtets første dag ble foredraget ”Dårlige ledelse - dyre bygg” av Thorbjørn Ingvaldsen fra SINTEF Byggforsk veldig godt mottatt. Ingvaldsen presenterte utdrag fra FoU- prosjektet ”Produktivitet i bygg- og anleggsnæringen”. Det var en lydhør forsamling som fikk dokumentert hva som kjennetegner gode og dårlige byggeprosjekt. Felles for de vellykkede prosjektet var blant annet god økonomisk styring. Dette var selvsagt inspirasjonskilde for alle som daglig jobber med denne problemstillingen.

I løpet av NOIS-dagene var det innimellom alle de 100 foredragene satt av tid til både sosial prat, utstillingsvandring og til brukerforum for de ulike applikasjonene. I sistnevnte fora fikk brukerne komme med innspill til utviklingen av nye versjoner og nye produkter.

- Vi i NOIS ønsker et tett samarbeid med våre kunder. Det gjør oss bedre i stand til å utvikle løsninger som kundene etterspør. Brukerforumene er opprettet for å være et bindeledd mellom kundene og oss i NOIS, sier Torstein Fjelldal, leder av avdeling entreprenørdrift i NOIS.

I etterkant av brukermøtet har NOIS gjennomført en evaluering av arrangementet blant deltagerne. Denne undersøkelsen er klar på at kundene ser stor verdi i å ha erfaringsutveksling mellom brukerne og at det er en viktig arena for å få gjennomslag for nye ideer og bruksområder. Fjelldal fremhever at hele 85 prosent av deltagerne er mer en middels fornøyd med NOIS-dagene 2007.

- Dette forteller oss at vi er på rett vei, men vi tar med oss de innspillene vi har fått i planleggingen av fremtidige brukermøter. Neste år blir vi enda bedre, avslutter han.