Raser over Eggemoen-salg

Eggemoen militærleir ble solgt til Atle Brynestad for 10 millioner under prisantydning. Investor Oddvar Røysi mener salgsrunden ikke var åpen. 

Atle Brynestad har kjøpt Eggemoen militærleir utenfor Hønefoss for 25 millioner. Prisanslaget var 35 millioner kroner.

Hønefoss-mann og Eggemoen-nabo Oddvar Røysi mener han ikke fikk være med til slutt i budgivningen. Det er Skifte Eiendom som solgte eiendommen til Brynestad, skriver Finansavisen.

- Jeg la inn bud, og Brynestad bød over meg. Mens jeg forberedte meg på et nytt bud, fikk jeg plutselig vite at eiendommen var solgt til Brynestad. Budprotokollen viser at det ble inngått eksklusive forhandlinger med Brynestad før budfristen var omme og uten mitt vitende, sier Røysi til Finansavisen.

Han har hyret inn advokatfirmaet Thommessen for å få kjent salget ugyldig og få eiendommen ut på en ny salgsrunde. Røysi mener at avtalen mellom Skifte og CG (Brynestad) ikke er i tråd med taksten på eiendommen og at det heller ikke er et resultat av en åpen salgsrunde.

Røysi langer også ut mot meglerfirmaet Colliers som solgte på vegne av Skifte. Han stusser blant annet over at de har opplyst hvem de andre budgiverne var under budprosessen og han oppfatter dem ikke som seriøse.

Prosjektleder i Skifte Eiendom Svein G. Gjeruldsen avstår fra å kommentere salget ettersom klagen er til behandling.