Peab i pluss

Peab-konsernet har lagt frem gode tall for tredje kvartal, og for første gang i år leverer utenlandsvirksomheten et positivt resultat. 

Utenlandsvirksomheten består av Norge og Finland, men i regnskapet rapporteres tallene for de to landene samlet. For året under et er driftsresultatet fortsatt negativt med minus tre millioner svenske kroner, men i tredje kvartal hadde man et overskudd på 13 millioner kroner. Dette er første gang i år, og andre gang på to år at driftsresultatet er positivt.

Omsetningen har steget med 24 millioner til 1339 millioner svenske kroner fra andre til tredje kvartal i forretningsområdet Construction Abroad.

2007 ser allerede ut til å bli et mye bedre år enn 2006 for Peab Norge og Peab Finland. Omsetningen har steget 25 prosent justert for oppkjøp, og resultatmessig har man gått fra minus 29 millioner svenske kroner i de tre første kvartalene i 2006 til minus tre millioner i samme periode i år.

Peab-konsernet var også et av får byggeselskaper som overrasket analytikerne positivt. Omsetningen har steget 24 prosent hittil i år til 22 370 millioner svenske kroner. Driftsmarginen er på 3,5 prosent.

– Perioden kjennetegnes av fortsatt gode tider i byggemarkedene hvor Peab er aktive. En av konsekvensene av det er at ordrekatalogen har vokst med 23 prosent til 26 891 millioner svenske kroner sammenlignet med samme periode i 2006, sier konsernsjef Mats Paulsson i Peab.