Tannleger protesterer mot asbestbygg

Studenter og ansatte ved tannlegestudiet demonstrerte mandag for å få revet det gamle odontologibygget i Bergen, skriver Bergens Tidende.

- Vi trenger et nytt bygg nå! Det gamle odontologibygget er kummerlig, ukomfortabelt og altfor lite, sier rektor ved Universitetet i Bergen (UiB) Sigmund Grønmo i sin appell.

Mandag 19. november arrangerte Norsk Studentunion (NSU) demonstrasjon for å få et nytt odontologibygg i Bergen. Et hundretalls mennesker møtte opp på Torgallmenningen for å følge protesttoget mot Festplassen, der det ble holdt appeller av rektor Grønmo ved Universitetet i Bergen og dekan Magne Rådal ved det odontologiske fakultetet.

Bakgrunnen er at behovet for et nytt, stort odontologibygg i Bergen begynner å melde seg for alvor. Det gamle bygget er for lite, uhensiktsmessig og inneholder flere hundre tonn med asbest.

Nytt Odontologibygg har i flere år stått øverst på prioriteringslisten for statlige undervisningsbygg. Derfor var skuffelsen svært stor da det i statsbudsjettet ikke var penger til nytt bygg. Det var heller ikke 54 millioner til overs til rivning av det gamle bygget.

- Det er viktig å få revet bygget, slik at tomten er klar når konjunkturvurderingene endres, sier Grønmo til bt.no. Han forteller at alt er klart for nytt bygg. Sttatsbygg har allerede kåret en vinner av arkitektkonkurransen.