Kom ned på jorda

Vi vet ikke om det er noen som har en konspirasjonsteori på gang, men når man leser siste utgave av Vegen og Vi er vi svært urolige for holdningene i Statens vegvesen. Dersom den nye ledelsen i Vegdirektoratet slutter seg til og går god for det Vegen og Vi skriver, må vi bare be om at Vegvesenets folk kommer tilbake til jorda igjen.

Vi har bedt om at Vegvesenets folk og entreprenørene setter seg sammen for å bli enige om dagens virkelighet når det gjelder prisnivå. Dette synes det å være lite stemning for i Vegdirektoratet om man da følger oppmodingen fra etatens eget fagblad. Det at man drar opp en ny sak fra Konkurransetilsynet som vistnok har noe nytt på gang vedrørende prissamarbeid og kartellvirksomhet, er på mange måter litt uhyrlig.

Det kan godt være at ledende personer i Vegdirektoratet virkelig tror på disse konspirasjonsteoriene - og det kan også være at noen virkelig tror at entreprenørene driver med manipulerende virksomhet. I tilfelle er det noen som har hjernevasket noen.

Vi ber nok en gang statsråd Liv Signe Navarsete om å rydde opp. Nå har vi fått en ny vegdirektør på plass. Nå må han vise handling - og det første han har å gjøre er å møte ledelsen for byggenæringen ansikt til ansikt. Vi synes at NHO også bør være med på dette møtet - gjerne også med rådgiverne. Blir påstandene fra Vegen og Vi hengende i luften - vil samarbeidet mellom vegetaten og næringslivet være ødelagt for år.

Vi visste at den nye vegdirektøren hadde en ryddejobb. Den er muligens langt større enn det vi i utgangspunktet var klar over.

Vi vil ha mer vei for pengene - vi vil ha samspill - vi vil ikke ha konfrontasjon som noen i Vegdirektoratet nå tydelig vis legger opp til.

Les lederen i siste Vegen og Vi her.

Her kan du lese mer om mistankene om prisjuks.