Blått lys fra Holmenkollen

Det lyser blått fra Holmenkollbakken i anledning diabetikerne. Men vi synes at spillet rundt den nye Holmenkollbakken nå begynner å grense til rødt kort. Det kommer nå frem at den nye bakken vil koste 500 millioner kroner mer enn tidligere beregnet. Og mange tenker sikkert at det er byggenæringen som igjen har satt sine grådige hender inn i prosjektet. Men slik er det ikke.

 

Vi vet ikke hvem som har satt pris på prosjektet, men byggenæringens ledende entreprenørbedrifter er etter det vi vet aldri blitt spurt. Det er i alle fall ingen som har levert anbud. Er det noen som kjenner prisnivået på kroppen så er det entreprenørene.

Vi ser ikke bort fra at dette er et nytt eksempel på "taktisk prising" fra utbyggers side. Skiforeningen, Norges Skiforbund og Oslo kommune har vel forstått så mye at gikk man ut med de virkelige prisene så ville de aldri fått lov til å bygge ny bakke - og da hadde de heller aldri fått anledning til å søke om å arrangere et verdensmesterskap i hopp.

Nå foregår det et høyt spill. Vi håper selvsagt at Norge får et VM, og vi håper at det blir bygget ny Holmenkollbakke som er et landemerke - ikke bare for Oslo, men for Norge. Men vi liker dårlig alt taktikkeri rundt denne saken - og at byggenæringen sitter igjen med svarte-Per.
Skal bakken komme lenger enn fra tegnebrett og animasjoner på PCèn, må byggenæringen på banen. Men det hadde kanskje vært klokt å ta med næringen fra starten av. Da hadde man ikke kommet skjevt ut fra hoppet.