Takk for at vi har slike folk

Brødrene Ulveseth AS har nettopp feiret sitt 75 års-jubileum i Bergen. Dette er en bedrift som mange bør se opp til. Det er holdninger i dette selskapet som burde være retningsgivende for hele byggenæringen. Vi tror at det har blitt få konflikter om alle oppførte seg på samme måten.

I Brødrene Ulveseth AS er det fortsatt slik at et ord et ord. Det er det dessverre ikke alle steder i dag. Det er også slik at alle tilstreber å gjøre en så god jobb som mulig. På jubileumsmiddagen var det en rekke eldre arbeidstakere som ble hyllet for lang og tro tjeneste. Det gledelige er at mange av disse har klart å overføre sine gode holdninger også til ungdommen i bedriften.

Vi tror at det er særdeles viktig at bedriftene i byggenæringen gjør hva man kan for å ta med seg de gode holdningene. Dette er holdninger man må ha uansett hvor man er og i hvilken stilling man har i selskapet. Det hjelper ikke om sjefen i festtaler taler om holdninger dersom man ikke kan følge opp i hverdagen.
Vi tror at utdannelsesystemet må vie dette med holdninger langt mer oppmerksomhet enn før. Heldigvis har vi bedrifter i byggenæringen som kan være gode eksempler og rådgivere i så måte.

Vi har sagt det før - og vi gjentar det igjen. Skal byggenæringen bedre sitt image må man begynne med seg selv og i bedriftene - og det var topp til bunn. Atle Ulveseth som leder Brødrene Ulveseth AS har forstått det - og han folket sitt med seg. Gratulerer med jubileet.