Sysselsettingen øker fortsatt

Arbeidsledigheten forsetter å falle og deltakelsen i arbeidslivet øker. Ved utgangen av oktober var det registrert 40.300 helt arbeidsledige hos NAV.

Dette er en nedgang på 13.100 sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser en pressemelding fra Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Sterkest nedgang er det blant langtidsledige. Nedgangen på denne gruppen var sammenlignet med samme måned i fjor på 39 prosent.

- Gledelig
- Det er gledelig at ledigheten nå går mest ned for dem som har stått lenge ledig, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Også antallet ledige stillinger øker med 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I løpet av oktober ble det registrert 38.500 ledige stillinger hos NAV.

Størst økning finnes innen barne- og ungdomsarbeid og undervisning, med henholdsvis 80 og 49 prosent flere ledige stillinger.

Flere på heltid
Sysselsettingsøkningen er størst blant personer mellom 55 og 66 år. Flere har også fått arbeid på heltid, skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

- Denne utviklingen er i tråd med regjeringen sitt mål om at flere skal ut i arbeidslivet. Den høye etterspørselen etter arbeidskraft forbedrer jobbmulighetene for alle grupper i samfunnet. Økt deltakelse i arbeidslivet er et særdeles viktig bidrag til bedre fordeling og en økning i inntekt og redusert fattigdom, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.