Hva kan byggevareprodusenter bidra med?

Næringslivets Stiftelse for Miljødeklarasjoner inviterer, i samarbeid med Byggevareindustriens Forening, til seminar for å se på hva byggevareprodusenter kan gjøre for å produsere miljøvennlige materialer.

Næringslivets Stiftelse for Miljødeklarasjoner, EPD-Norge, er opprettet av Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, og Byggenæringens Landsforening, BNL. Målet er å gi næringslivet et verktøy til å informere om sine produkters miljøegenskaper på en troverdig, internasjonalt standardisert og objektiv måte og at flest mulig produsenter velger å miljødeklarere produktene sine.

En miljødeklarasjon er et verktøy som bygger på livsløpsvurderinger av miljødata for et produkt fra råvareuttak, produksjon, bruksfase og avhending. Gjennom dette kan produktet optimaliseres og derved gi en økonomisk og miljømessig gevinst for bedriften og samfunnet.

Med det oppdrag EU Kommisjonen ga den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN i 2005, om å utvikle standarder og verktøy for å bedømme hele byggverks miljøegenskaper over livsløpet, blir miljødeklarasjoner av typen EPD en viktig forutsetning. Miljødeklarasjoner utarbeides etter ISOstandard 14025.