Volvo selger Nissan

I fjor annonserte Nissan og Volvo Trucks et samarbeid om salg og service av Nissans tyngste varebiler i Europa, og nå er samarbeidet i gang i Norge også.

Volvo Truck Center har så vidt kommet i gang med salg og service på Nissan-modellene Interstar, Cabstar og Atleon. Både Nissan og Volvo Trucks er positive til det nye samarbeidet.

- Så fort vi er på Interstar-nivå har vi å gjøre med en annen kundegruppe enn på personbil. Volvo Truck Center har en helt annen kompetanse enn en vanlig personbilforhandler, sier daglig leder i Nissan Nordic Norge, Knut Breivik til Byggeindustrien

- Volvo ønsker å vokse. Å få inn Nissans varebiler gir et vekstpotensiale og utfyller vårt produktspekter. Nå kan vi tilby kunden kjøretøy fra 2,8 tonn og så langt opp de måtte ønske. Man kan si at Volvo begynner der Nissan slutter, sier administrerende direktør i Volvo Truck Center, Per Ragnar Johansen.

Volvo Truck Center består av syv avdelinger på Østlandet, men foreløpig er det bare hovedkontoret på Furuset i Oslo, Jessheim og Drammen som tilbyr Nissan. Begge parter virker derimot interessert i å utvide så fort som mulig. Mekanikere på disse stedene har fått Nissan-opplæring, og spesialutstyr er på plass.

Breivik i Nissan forteller også at samtaler er i gang med de fleste andre store Volvo Truck-forhandlerne rundt om i landet.

Interstar blir også å finne hos vanlige Nissan personbilforhandlere. De kommer også fortsatt til å forhandle de minste nyttekjøretøyene samt Navarra og Pathfinder.