Inngår avtale med Husbanken

- BoligPartner er en av de første i landet som inngår intensjonsavtale med Husbanken, slik at vi og våre kunder kan oppnå inntil 90 prosent finansiering, sier markedssjef Ove Hafsås i BoligPartner.

- Det har blitt store endringer i Husbanken. Tidligere ga Husbanken tilsagn om finansiering på bakgrunn av størrelsen og kostnaden på huset. Nå er dette forandret, forteller Hafsås.

- Alle kan nå søke om lån i Husbanken, uansett størrelse og kostnader, og Husbanken vil bruke den stedlige markedsprisen for å danne grunnlaget for utregning av 90 prosent finansiering - alt dette så lenge boligen tilfredsstiller de kriterier stilt gjennom intensjonsavtalen, fortsetter Hafsås.

Universell utforming
- Intensjonsavtalen med Husbanken legger opp til et utstrakt samarbeid hvor vi i felleskap søker å heve kvaliteten på boliger og større og mindre prosjekt. Universell utforming (UU) er et begrep som nå kommer for fullt, også i forskriftskrav. Enkelt fortalt er UU en standard som gjør at alle husets brukere uansett helsesituasjon skal kunne fungere optimalt. Dette være seg både innvendig som utvendig på tomta. Grunnlaget legges her allerede ved utarbeidelse av reguleringsplan, understreker Ove Hafsås.

Lavenergiboliger
- BoligPartner satser sterkt på lavenergiboliger. Siden 2004 da vi lanserte våre lavenergiboliger var vi klar over at dette før eller senere ville komme som myndighetskrav. I alle år har vi f.eks levert balansert ventilasjon til våre boliger, forteller Hafsås. - Intensjonsavtalen sier at vi minst skal legge opp til nye forskriftskrav.

- BoligPartner sine boliger blir nå designet med tanke på ny teknisk forkrift som blir gjeldende fra 01.01.2009. Denne vil innskjerpe kravet til isolasjonsevne og tetthet, sier han. Videre forteller Hafsås at det blir innført maks vindusareal i boligen sett i forhold til planarealet.

Fremtidig krav om Svanemerking
- Ved å inngå en intensjonsavtale med Husbanken, må BoligPartner fortsette å ha høy fokus på faglig utvikling av alle ansatte, men spesielt innen prosjektering, tegning og gjennomføring av byggeprosjektene. Denne faglige utviklingen vil delvis være et samarbeid med Husbanken. Dette tar vi som en utfordring. BoligPartner forplikter seg gjennom intensjonsavtalen til å Svanemerke samtlige hus. Her har vi staket ut kursen sammen med våre leverandører som også må tilpasse sine produkter som inngår i våre boliger, forteller Hafsås.

- BoligPartner satser sterkt på kvalitet. Kvalitet i form av ekstra høy standard i våre hus - lavenergiboliger med 20-25 cm yttervegger , 3-lags superenergiglass ved siden av særegen design og detaljer som skiller seg ut i mengden samt ekstrem høy fokus på å overlevere boliger uten mangler eller feil. At en intensjonsavtalen med Husbanken og Svanemerking vil være med på å høyne kvaliteten på våre hus ytterligere, er vi ikke i tvil om, avslutter markedssjef Ove Hafsås.

Intensjonsavtalen undertegnes for øvrig på BoligParteners hovedkontor ved Hamar der Husbankens administrerende direktør Geir Barvik vil delta.