Snøfall i Hedmark og Oppland

Det snødde flere steder i Hedmark og Oppland natt til søndag. Snøfallet førte til mange småuhell for bilister med sommerdekk.

 

Store snøfiller la seg på bakken flere steder søndag. Blant annet var bakken dekket i Elverum i flere timer, og på Lillehammer var det også meldt snø. Snøfall i september er ikke helt ukjent, selv om det ikke er dagligdags, opplyser Meteorologisk institutt til NRK.

Brøytemannskaper ble sendt opp i fjellet for å brøyte og gruse veiene. Enkelte steder skal det ha kommet 5-10 cm snø. Politiet fikk mange meldinger søndag om folk som sto fast med sommerdekk på bilen.

- Det har ikke vært noen alvorlige ulykker, men veldig mange småuhell. Folk som kjører ut, ender i grøfta eller kjører seg fast, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB. De største problemene hadde trafikanter på Ringebufjellet, Venabygd, Dovre og Strynefjell. Snøen vil etter hvert gå over i regn, og søndag ettermiddag er det meldt forbigående stort sett oppholdsvær i Hedmark og Oppland.