- Wacker er maskinprodusent - ikke utleier

I den senere tid har det gått mange historier i markedet om at Wacker nå har begynnt med utleie i Norge, Sverige Danmark, Finland eller til og med Baltikum og Russland.

- Vi kan herved offisielt bekrefte at ryktene er falske, sier Martin Henriksen, direktør i Wacker Skandinavia.

Ifølge en melding fra selskapet driver de ikke med utleie i de nevnte områder, og har heller aldri gjort det.

- Vi har ingen planer om at drive med utleie og vi har ingen intensjoner om planer med å drive med utleie, sier Henriksen.

- Hvorfor alle disse ryktene? Wacker Construction Equipment AG er nylig gått på børsen i Frankfurt, hvor 36 prosent av familieaksjene ble tilbudt til offentligheten. I den sammenheng har diverse interesserte journalister skrevet nyhetsinnslag om Wacker. En av nyhetene i denne sammenheng var at Wacker nå skulle satse stort på utleie. Og ja, Wacker har drevet med utleie i Mellomeuropa (særlig i Tyskland) i mange år, men i ganske beskjeden målestokk sammenlignet med f.eks. Ramirent, Cramo og UCO. Wacker har drevet med utleie til dels for at dekke omkostninger i en periode hvor byggebransjen i Tyskland opplevde den værste nedgangen i nyere tid, og siden for å promotere alle våre produkter i markedet. Men nei, Wacker kommer ikke til at satse stort på å utvikle utleie. Wacker er en maskinprodusent, som lever av å produsere maskiner til byggeindustrien, og det kommer vi til å fortsette med, utdyper Henriksen.

Han slår videre fast at Wacker ikke har begynt med utleie i Norden eller Baltikum.

- Vi skal heller ikke begynne i Russland, Frankrike, Storbritannia eller USA for den saks skyld. Wacker har ikke drevet med utleie i disse landene før, vi driver ikke med utleie nå, og har heller ikke noen som helst intensjoner med å starte med utleie.

Wacker er en stor leverandør til utleiere og det ville være å sage over grenen man sitter på å starte med egen utleie, sier Henriksen.