Kjemper fortsatt mot skogbranner

Brannmannskaper og brannslukkingshelikoptre jobber fortsatt på spreng for å få kontroll over de mange skogbrannene i Sør-Europa.

I Bulgaria, hvor 57.000 mål skog har gått opp i røyk den siste uka, fortsatte brannene å herje sentralt og sør i landet søndag.

Beredskapen er høy i områdene rundt Tsjepelare, og myndighetene sier at situasjonen rundt byene Karlovo, Kazanlak og Pazardhik er kritisk. Også klosteret i Rila, som ble bygget på 900-tallet og står på UNESCOs verdensarvliste, står i fare for å bli rammet av flammene.

I Hellas jobber rundt 300 brannmenn for å slukke branner i områdene Ioannia, Florina, Kozani, Pieria og Thesprotia. Fire personer er blitt arrestert mistenkt for brannstifting rundt om i landet, sier greske tjenestemenn.

Nær Jasen nasjonalpark nordvest i Makedonia fortsatte det å brenne søndag, mens tre nye branner brøt ut nordvest for Pristina i Kosovo.

Rundt 70 barn er blitt evakuert som en sikkerhetsforanstaltning fra en leirplass på Gran Canaria, der flammene har spredd seg utover et område på 8.750 mål. Ti helikoptre er blitt satt inn i brannslukningsarbeidet. En 37 år gammel skogvokter som var den første som varslet om brannene, har innrømmet at det var han som startet brannen.