Bilforretning i Oslo skadet for millioner

Verdier for opp til 40 millioner kroner kan ha gått tapt i brannen hos en bilforhandler på Skøyen i Oslo onsdag.

Bygningen, som bilforhandler Bertel O. Steen leier, ble totalskadet i brannen som ble meldt klokken 11.18. Bygget inneholdt verksted, bruktbilhall og nye biler.

- Vi har gjort en beregning på hvor mye verdier vi har der ute, og vi snakker i størrelsesorden 30 til 40 millioner kroner. Vi vet ikke hvor mye av dette som er skadet, og hvor mye av det som kan sikres for videre verdiskapning. Men hoveddelen av verdiene er knyttet opp til det som er totalskadd, sier informasjonssjef i Bertel O. Steen, Carl Fredrik Bø.

Flere kunder berørt
Flere kunder hadde bilene sine på verkstedet i bygget som brant, mens andre ventet på ny bil som sto inne i bygget. Noen biler fra verkstedet ble reddet ut før brannen tok overhånd, men flere av de andre bilene ble stående igjen inne i bygget.

- Heldigvis så var deler av virksomheten stengt for sommeren, sier Bø.
Bertel O. Steen jobber med å kontakte kundene som ble berørt. Kunder som skal ha utlevert sine biler, vil få det hos andre forhandlere, dersom bilen ikke var spesialbestilt og ble skadet i brannen. Kundene som har time på verkstedet blir sendt til andre forhandlere, sier Bø.

170 evakuert
I alt 170 personer ble evakuert fra den brennende bygningen, samt bygninger og bolighus i området rundt. Det var mye røyk, samtidig som politi- og brannfolk fryktet at to gassbeholdere med oksygen og acetylen, som brukes til blant annet sveising, skulle bli varme og eksplodere. Skarpskyttere måtte skyte to hull i flaskene.

- Det sikreste var å skyte hull slik at det ikke ble for høyt trykk, sier vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Sindre Flaate, til NTB.

Årsak
Brannstedet er onsdag kveld sperret av i påvente av at de tekniske undersøkelsene av branntomta kan starte torsdag. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet antar at brannen startet i forbindelse med merking av parkeringsplasser utenfor bygget, da det ble brukt gassbrenner.

- Det kan være at varmen fra apparatet kan ha antent et materiale mellom selve veggen og platene på ytterveggen, sier Flaate.

Kollektivfeltet og avkjøringen mot området ble stengt som følge av brannen. Det er Selmer Eiendom som eier bygningen som brant.

- Det som vi er opptatt av er at det ikke har blitt noen personskader i forbindelse med brannen eller slukningsarbeidet. Det er det definitivt viktigste, sier informasjonssjef Carl Erik Bø i Bertel O. Steen.