Træna seiret i Kommunekampen

Fredag 6. juni fikk Træna kommune overrakt en plakat med bilde av lekeplassen som symbol på at de vant Kommunekampen, skriver Mesta på sin hjemmeside.

Etter åtte uker med knivskarp konkurranse med Utsira, klarte Træna å hale seieren og lekeplassen i land. Lekeplassen har en verdi på rundt én million kroner.

- Træna oppnådde full pott i alle åtte ukene, det er intet mindre enn imponerende, sa Mestas regiondirektør Harald Rostad i forbindelse med markeringen.
Han håpet at både konkurransen og lekeplassen vil stimulere de unge til å satse på realfag og ingeniørutdanning.

Overrasket ordfører
- Vi skjønte fort at en av kommunene med lavt folketall ville vinne, fordi det er lettere å mobilisere befolkningen i slike kommuner, sier ordfører Aina Willumsen.

- Likevel ble jeg overrasket og glad da jeg fikk høre at vi hadde vunnet.

I forbindelse med Træna-festivalen som ble arrangert sist helg, hadde kommunen satt opp en egen stand med forslagskasse for plassering av lekeplassen, og vil om kort tid bestemme hvor den skal settes opp.

Voldsomt engasjement
Kommunekampen utløste et stort engasjement på Træna. Via lapper i butikken ble folk minnet på at de måtte huske å delta i Kommunekampen, og samme budskap ble sendt via SMS med mobiltelefoner.

- En viktig årsak til at Træna vant, var at vi hadde ildsjeler som engasjerte seg og tidlig gjorde det helt klart at kommunen skulle vinne, sier ordføreren.

- Seieren ble en stor og viktig dag for oss. Da vi fikk beskjed om at Træna hadde vunnet lekeplassen gikk flaggene til topps over hele øya og det ble feiring med kaffe og kaker utenfor butikken, sier Willumsen.