Store brannskader hos Contiga

Snekkerverksted, armeringsanlegg og -lager, sveiseverksted, betonglaboratorium, hovedarkiv og begge blandeverk ble totalskadet i brannen ved Contigas fabrikk på Reppe i Stjørdal.

Denne delen av produksjonen lå i en eldre lagerhall oppført med bærende limtredragere i takkonstruksjonen vegg i vegg med selve produksjonshallen for veggelementer.

- Det hele er et sørgelig syn, sier Stein Bostrøm, regionsjef for Contiga Nord.

Brannen startet litt etter kl. 16 onsadg 27. juni og bygningen var i løpet av noen minutter helt overtent i og med at den var bygd i tre. Selve produksjonshallen som ligger helt inntil og er oppført i betongelementer er imidlertid helt uskadd etter brannen.

Det nyeste blande- og siloverket ble undersøkt av spesialister få dager etter brannen, og dette ser det ut til at man kan istandsette for fortsatt drift. Det andre blandeverket vil bli revet.

Kun én uke etter brannen er imidlertid deler av produksjonen kommet igang igjen takket være enorm innsats fra de ansatte, og betong leveres inntil videre med bil fra Unicons anlegg i Stjørdal.

Selve oppryddingen og saneringen av branntomten er kommet igang, deretter vil det bli etablert provisoriske arbeidsstasjoner til erstatning for det som er gått tapt, mens sveiseverkstedet er etablert i et bygg hos naboen.

- Vårt fokus er nå å minimalisere konsekvensene for våre kunder og prosjekter, uten at vi har fullstendig oversikt over dette på det nåværende tidspunkt. Samtidig vil jeg takke alle som har henvendt seg med tilbud om å hjelpe oss i denne vanskelige situasjonen. Dette viser jo at det er et godt samhold i byggenæringen når det først er en krisesituasjon. Alle ansatte har også stilt opp med positiv innstilling og stor kampvilje; - Dette skal vi klare, sier Stein Bostrøm avslutningsvis.

Contigas hulldekkefabrikk i Stjørdal ligger på Suttreø, ca. 5 km fra brannstedet og er ikke berørt av brannen.