Furufelling kostet 250.000 kroner

En 43 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til å betale 250.000 kroner i erstatning for å ha felt et over 100 år gammelt furutre på nabotomta.

Hans Skoglund (72) har bodd i huset på Ljan i Oslo i over 40 år og sier til Dagbladet at han lever og ånder for trær. Han ble derfor svært opprørt da han oppdaget at naboen var i ferd med å felle det stolte furutreet han var så glad i.

– Dette var en helt uerstattelig furu. Da treet forsvant var det nesten som å miste en fortann. En krone som den får du ikke igjen. Den hadde vokst seg stor og flott på skrinn og kalkfattig jord i 120 år, sier Skoglund.

– Jeg var så sint at jeg ikke fikk sove et sekund den natta, legger han til. 72-åringen gikk til sak mot naboen, som nå er dømt til å betale 160.000 kroner i erstatning for treet og 70.000 kroner i saksomkostninger. Advokatutgiftene kommer i tillegg.

Trefelleren har forklart at han trodde treet sto inne på sin egen eiendom. Han tilbød også Skoglund 25.000 kroner i erstatning. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til dommen fra tingretten.