Rud svømmehall har blant annet et 50 x 25 meters treningsbasseng med fullverdig olympisk størrelse. Foto: NCC/Jonas Berglund

NCC overleverte nytt badeanlegg til Bærum kommune

NCCs bygging av Rud svømmehall i Bærum er i disse dager ferdigstilt, og fredag ble badeanlegget overlevert Bærum kommune.

Det 6.800 kvadratmeter store anlegget står ferdig bygget innendørs, testperioden på tekniske installasjoner i bygget er gjennomført, og NCCs prosjektleder Ståle Ottestad og hans team er svært fornøyde med prosjekt og resultat.

– Dette har alle involverte grunn til å være stolte av, sier han.

– Det har vært god innsats og høyt trykk i på byggingen hele veien, som har bidratt til at vi har kunnet innfri kommunen og NCCs målsetning om å levere prosjektet til avtalt tid. Vi har også unngått alvorlige HMS-avvik og oppnådd god kvalitet, samtidig som vi har håndtert korona-utfordringer underveis, så en stor takk til alle involverte, sier Ottestad.

Artikkelen fortsetter under bildet

(F.h) Prosjektansvarlig Ole Grønningsæter og prosjektleder Tonje Brunvatne i Bærum kommune, prosjektkonsulent Raymond Sørensen fra WSP, prosjektleder Ståle Ottestad, anleggsleder Kåre-Magnus Brtåthen og driftsleder Thomas Johannessen i NCC overleverte fredag Rud svømmehall til Bærum kommune. Foto: NCC

Prosjektet går nå inn i prøvedriftsfase, og utover våren gjøres siste rest av utomhusarbeider, før svømmeanlegget åpner for publikum 20.august.

Den nye svømmehallen som er basert på NCC Badhus-konsept har blant annet to bassenger, et 50 x 25 meters treningsbasseng med fullverdig olympisk størrelse og et opplæringsbasseng på 12,5 x 9,5 meter meter, begge med hev- og senkmuligheter for en rekke ulike aktiviteter. I tillegg har 50 metersbassenget en brygge som deler av halve bassenget (i heve og senke del) for å lette oppgavene til de som skal undervise svømmeopplæring.

Bygget har fått energimerke A (Passivhus) og prosjektet har også oppnådd sertifisering Breeam Very Good for design stage.

Foto: NCC/Jonas Berglund