Varmepumpen er en «plug-in-modul” som kan plasseres i nærheten av det aktuelle bygget som skal varmes opp. Foto: UCO

UCO satser på miljø- og energibesparende varmepumpe

– Vi i UCO, er veldig opptatt av å finne miljøriktige løsninger. Dette blir etterspurt av kundene og det er en dyd av nødvendighet for å begrense bransjens totale utslipp. Fordelen med denne varmepumpen, er at den i tillegg til å være miljøvennlig også er energibesparende, forteller adm inistrerende direktør Jostein Stormo i UCO.

– Pumpen varmer opp vann som så sendes inn til varmeaggregater i bygget via slanger. Det er altså et prinsipp basert på vannbåren varme. Det energibesparende ligger i at den har en virkningsgrad på minimum 1 til 2 – dersom du bruker 40kW, får du minimum 80kW tilbake. Dette er kostnadseffektiv oppvarming og godt egnet på prosjekter hvor det er lite strøm tilgjengelig , sier Stormo i en pressemelding.

Varmepumpen er levert av Energy Save AS , et valg som ble gjort etter en stunds leting etter egnet produkt.

– Vi har vært i kontakt med flere leverandører og vurdert flere muligheter, men etter en testperiode av varmepump en endte vi opp på Energy Save. Testresultatene sto til forventningene, den er proft bygd og de kan vise til god dokumentasjon av effektiviteten. Selve pumpene er i verdensklasse energimessig og i tillegg til å varme opp, har den også en kjølekapasitet på 68kW, sier avdelingsleder ved avdelingen for byggvarme, Rune Eriksen, i meldingen .

– Det stilles stadig høyere krav til miljøeffektive løsninger på bygge- og anleggsplassene og denne varmepumpen er et godt bidrag i så måte. Flere har vist interesse for den og vi vil følge opp med flere i tiden som kommer, påpeker Stormo.