Trond Fagerjord (f.v.), Jørn Myrlund og Margrete Breivik Dahl i Forsvarsbygg. Runde Stenberg, Ronny Henriksen og Martin Mikalsen i Peab Bjørn Bygg AS. Foto: Forsvarsbygg

Peab Bjørn Bygg skal renovere Hangar på Evenes

På tampen av året ble en ny kontrakt signert for utbyggingen av nye Evenes flystasjon. «Kombihangaren», som tidligere var leid ut til Luftambulansen, skal nå fornyes og renoveres for nærmere 48 millioner kroner. Rivearveidet er allerede gjennomført.

Kontrakten gikk til Peab Bjørn Bygg AS, som har hatt flere kontrakter i forbindelse med utbyggingen på flystasjonen.

- Kombihangaren er viktig å få oppgradert slik at forsvarsevnen styrkes ved at Luftvernbataljonen får tidsriktige lokaler. Denne signeringen på slutten av året, viser at vi har et høyt tempo og holder tidsplanen frem til flyene kommer til Evenes, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen i Forsvarsbygg i en pressemelding.

- Dette er en den femte kontrakten vi har vunnet inne på basen. Det har vært viktig for oss å bidra til aktiviteten i byggebransjen for regionen. Vi hadde også rivning og rydding på rammeavtale på hangaren, så vi kjenner bygget godt, sier distriktssjef Rune Stenberg i Bjørn Bygg i meldingen.

Kombihangaren er på vel 2.700 kvadratmeter og skal stå klar til bruk i løpet av siste kvartal 2021.