Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fortsatt dyrest å leie bolig i Oslo og Bærum

Leier du bolig kan du få deg en stor enebolig i landlige omgivelser for det samme du må betale for en ettroms leilighet i Oslo eller Bærum.

Det er, ikke overraskende, dyrest å leie bolig i Oslo og nærliggende områder, mens det er billigst i små tettsteder og i spredtbygde strøk.

Gjennomsnittsleien for en ettroms leilighet i Oslo og Bærum er høyere enn gjennomsnittet for en bolig med fem rom eller mer i de minst folketette områdene, viser Leiemarkedsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I hovedstaden er det også store forskjeller på hvor du leier bolig. I de sentrumsnære områdene må du ut med rundt 12.600 kroner for en toroms på 50 kvadratmeter, mens du slipper unna med rundt 11.100 kroner hvis du leier i utkanten av byen på steder som Søndre Nordstrand, Grorud, Stovner og Alna.

For hele landet er den gjennomsnittlige leieprisen for en toroms leilighet i 2020 på 9.320 kroner. Leier du i Oslo eller Bærum, ligger gjennomsnittet på 12.080 kroner, mens i Bergen slipper man unna med 9.150 kroner. I Trondheim er gjennomsnittet på 9.560 kroner og i Stavanger 8.740 kroner.

Leiemarkedsundersøkelsen viser også at det er flest profesjonelle utleiere i Oslo, mens det i de andre byene er mer vanlig at man leier fra en privatperson.