Berge Sag og Trelast kjøper opp Byggkompaniet Østfold

Berge Sag og Trelast AS har kjøpt aksjemajoriteten i Blinkhus-forhandleren Byggkompaniet Østfold AS i Fredrikstad.

Konsernsjef Rolf L. Sjursen i Berge Sag og Trelast AS. Foto: Haakon Nordvik

Nylig ble det kjent at Berge Sag har kjøpt Eikås Hytter & Hus i Agder. Konsernsjef i Berge Sag, Rolf L. Sjursen, fortalte i etterkant av kjøpet at dette var en del av byggkonsernets satsning om å nå bredere ut i det norske hyttemarkedet.

Nå står en bredere og offensiv satsning i boligmarkedet for tur. Med kjøp av 66 prosent av aksjene i Byggkompaniet Østfold AS (BKØ), sier Sjursen at Berge Sag sikter seg inn på en ny region.

– Det er mye spennende som skjer mellom Oslo og Sverige hva gjelder utbygging og boligmarkedet. Like ved Fredrikstad har vi Halden, Sarpsborg, Råde og Moss, som sammen med Fredrikstad utgjør en region med over 225.000 mennesker, sier Sjursen i en pressemelding.

– I tillegg til et spennende boligmarked lokalt, vet vi jo i at folk i området, som andre steder, også drømmer om en fritidsbolig. Så for oss er denne regionen et åpenbart valg, ut fra flere hensyn, legger Sjursen til.

BKØ ble etablert i 1994 og har vært forhandler av Blinkhus siden oppstarten. Boligleverandøren har i dag 17 ansatte, bestående av tømrere, regnskap, to lærlinger samt salg- og byggeledelse, som alle blir med videre.

Med i oppkjøpet av BKØ følger også bedriftens egen kjøkkenavdeling som tar seg av blant annet levering, montering og tilpasninger av kjøkken og hvitevarer til BKØ og andre kunder i hele det tidligere Østfold-området.

– Vi gleder oss veldig over å få med oss en så stor og solid samarbeidspartner som Berge Sag på laget, noe vi mener vil gi BKØ og Blink Hus nye muligheter. Vi ser frem imot å møte nye kunder over hele gamle Østfold, forteller Raymond Storhaug, medgründer og daglig leder i BKØ, i meldingen.