Isola har fått SINTEF Teknisk Godkjenning (TG) for bruk av smart dampsperre i kompakte tretak. Illustrasjon: Isola

Isola med godkjent dampsperre for kompakte tretak

Isola har fått SINTEF Teknisk Godkjenning (TG) for bruk av smart dampsperre i kompakte tretak.

Foto: Isola

AiGuard Smart2 har, ifølge en pressemelding fra Isola, bestått omfattende laboratorietester, og skal også ha oppnådd gode resultater gjennom praktisk bruk i flere pilotprosjekter.

Leder av innovasjon i Isola, Jørgen Young, har vært ansvarlig for utvikling av løsningen i tett samarbeid med SINTEF Community i Trondheim, heter det i meldingen.

Gjennom forskningsprogrammet Klima 2050 er løsningen benyttet i prosjektene Sveabakken 13, Boligblokk i Longyearbyen og ZEB Laboratoriet i Trondheim med henholdsvis Norgeshus, Statsbygg og NTNU og SINTF som piloteiere.

Forutsetningen for godkjenningen er at dampsperren benyttes i kompakte tretak som produseres som elementer eller moduler i fabrikk, og som omfattes av SINTEF Teknisk Godkjenning med bruks-områder og betingelser som beskrevet i godkjenningen.

AirGuard Smart2 er basert på DuPonts Tyvek materialteknologi kombinert med en aktiv polymer-coating som, ifølge pressemeldingen, gjør at produktet har variabel vanndampmotstand avhengig av relativ fuktighet og vanndamptrykk i og utenfor konstruksjonen.

I den tekniske godkjenningen for produktet inngår også blant annet kompakte flate tak, vegger med teglforblending som kan være utsatt for sommerkondens og innvendig isolerte yttervegger under terreng av mur eller betong som aktuelle bruksområder, skriver Isola.