Dagens E39 Lønset-Hjelset er smal, og deler av strekningen er uten gul midtlinje. Det er ventet at det nye Sjukehuset for Nordmøre og Romsdal vil føre til en økning i trafikken på vegen, som i dag er på 5-6000 kjøretøy i døgnet (ÅDT). Ca. 14 prosent er lange kjøretøy over 5,5 meter. Foto: Statens vegvesen

Lyser ut E39 Lønset-Hjelset

Statens vegvesen har lagt ut konkurransegrunnlaget for totalentreprisen E39 Lønset-Hjelset på anbud med forbehold om Stortingets godkjennelse av bompengeproposisjonen.

For E39 Lønset-Hjelset er det ikke lagt fram en bompengesak for Stortinget ennå, men Samferdselsdepartementet har nå gitt klarsignal om at anbudskonkurransen kan lyses ut med forbehold om Stortingets godkjennelse, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

- Det betyr at vi er i rute til byggestart til sommeren, og dermed trolig også ferdigstillelse av prosjektet før det nye Sjukehuset for Nordmøre og Romsdal etter planen ferdigstilles til jul i 2023, sier Halgeir Brudeseth, prosjektleder i Statens vegvesen i meldingen.

Anskaffelsesprosessen er ventet å ta minst et halvt år, og vil i første fase foregå med prekvalifisering av tre til fire tilbydere. I denne fasen vurderer Vegvesenet selskapenes kvalifikasjoner og rangerer de for utvelgelse. Fristen for å melde interesse for å delta i anbudskonkurransen er 17. desember 2020.

Leverandørene som blir med etter prekvalifiseringen vil få invitasjon til å delta videre i anbudsprosessen i løpet av uke 2 i 2021.

Frist for levering av første tilbud blir 8. april 2021. Deretter følger en periode med forhandlinger før innlevering av endelig tilbud.

Vegvesenet tar sikte på å inngå kontrakt med entreprenør for totalentreprisen rundt månedsskiftet mai/juni 2021.

E39 Lønset-Hjelset skal bygges som en tofeltsvei med midtrekkverk og forbikjøringsfelt, og får en fartsgrense på 90 km/t. Det blir ingen avkjørsler på den nye vegen, de eneste kryssene blir tilkoblingen til dagens E39 på Lønset og Hjelset.

Strekningen på cirka 9,3 kilometer vil gå i en ny trasé oppe i lia, nord for dagens E39. Trafikantene kan regne med å spare mellom tre og fire minutter reisetid på den nye vegen.

Byggetiden for nye E39 Lønset-Hjelset er beregnet å ta mellom to og et halvt og tre år.