UNN og fylkeskommunen legger nå Åsgårdmarka ut for salg. Området inneholder 16 eiendommer på til sammen 160.000 kvadratmeter, og anslås å ha en salgsverdi på rundt 400 millioner kroner.

Offentlige aktører selger stort område i Tromsø - antyder salgsverdi på over 400 millioner

Salg av Åsgårdmarka på Tromsøya åpner opp for stortstilt boligutbygging i Tromsø.

Det er Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN) og Troms og Finnmark fylkeskommune som nå går sammen om å selge hele området.

Området omfatter i alt 16 eiendommer på til sammen 160.000 kvadratmeter (160 dekar). På området er det 124 eksisterende boenheter.

Åsgårmarka er regulert til fremtidig boligutvikling med rom for 455 nye boenheter, til sammen 579 enheter etter dagens regulering, heter det i en pressemelding. 

Det er næringsmegleren Tiger Eiendomskompetanse som har fått oppdraget med å selge Åsgårdmarka.

– Vi er ydmyke og kjempestolte over å få et slikt oppdrag. Tomter med denne størrelsen, med slike kvaliteter på Tromsøya, finnes det ikke mange av lengre, sier næringsmegler Trond Hammer hos Tiger i en pressemelding.

Næringsmegleren har gjennomgått og vurdert området og antyder at det har en salgsverdi på over 400 millioner kroner.

– Dette har vært en omfattende og langvarig prosess, og vi er glade for at vi nå kan starte salget. Vi ser frem til en løsning med nye eiere som kan gjennomføre en fremtidsrettet og bærekraftig utvikling som dette området fortjener, sier fylkesråd for Plan og økonomi og kultur, Anne Torill Eriksen Balto fra Senterpartiet i meldingen.

Drifts- og eiendomssjef Grethe Andersen ved UNN sier følgende om salget:

– UNN har over flere år arbeidet systematisk med å tilpasse eiendomsmassen i tråd med strategisk utviklingsplan. Avhending av Åsgårdmarka er i tråd med denne strategien. Reguleringsarbeidet og forberedelser har pågått over flere år, og vi er nå svært spent på hvordan en fremtidig eier kommer til å utvikle dette attraktive boligområdet. Salget vil frigjøre kapital som vil bidra til realisering av nytt rus- og psykiatribygg i Tromsø, og er en viktig del av satsingen på dette fagområdet. Området legges ut for salg på det åpne markedet, sier Andersen.