Adm. dir. Jon Sandnes i BNL.

Byggenæringens Landsforening: - De har forstått hva som kommer til å møte oss - nå haster det

Byggenæringens Landsforening roser Arbeiderpartiets forslag til milliardpakke for byggenæringen, men mener enda mer penger må på bordet for å redde arbeidsplasser.

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet frykter at et stort antall arbeidsplasser i byggenæringen kan gå tapt dersom man ikke bruker penger på flere fronter.

I sitt alternativ til revidert nasjonalbudsjett, foreslår Arbeiderpartiet derfor en økning i bevilgningene på tre milliarder kroner.

Ap vil blant annet gi 1,5 milliarder kroner ekstra til vedlikehold, oppgradering og rehabilitering i kommuner, samt en milliard til økt låneramme for Husbanken.

Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL mener innretningen på forlsaget fra Arbeiderpartiet er god, selv om han helst skulle sett at enda mer penger lå i pakken. 

– Både revidert nasjonalbudsjett og krisepakken fra 29. mai er altfor dårlig rettet mot vår næring. Derfor har vi hatt et tett samarbeid med blant andre Arbeiderpartiet den siste tiden. Med dette forslaget viser de at de har forstått hva hva som kommer til å møte oss og hva næringen trenger. Selv om de økonomiske rammene er for små, er innretningen god, sier Jon Sandnes til Byggeindustrien.

Han mener det haster å stimulere til aktivitet i bygg og anlegg. BNL-sjefen peker på at ordrebøkene til 30 prosent av medlemsbedriftene kan være tomme om en måned.

– Jeg håper Stortinget ser behovet for disse innretningene. Byggenæringen er en næring som lever av å vinne anbud, og derfor må offentlig og privat sektor stimuleres slik at man får ordrer ut i bedriftene. Da kan vi beholde kompetanse og viktige arbeidsplasser og lærlingplasser i næringen. Men det haster, sier Sandnes.

Han oppfordrer samtidig politikerne til å tenke grønt.

– Det må tenkes i grønn retning, både når det bestilles fra byggherrene og når det stimuleres gjennom pakker som dette. Byggenæringen er et av våre nyttigste verktøy for å nå et bærekraftig samfunn, sier Sandnes.