Konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen.

Svakt år for GK Gruppen - men tror på bedring

2019 ble et krevende år for GK Gruppen og bidro til konsernets svakeste resultat noensinne, men varlser at om positivt resultat i første kvartal.

Omsetningen i GK Gruppen ble på 6,34 milliarder kroner i 2019 mot 6,09 milliarder kroner i 2018, og resultatet før skatt ble på -215,95 millioner kroner mot -37,25 millioner kroner i 2018, skriver selskapet i en pressemelding.

De understreker at konsernets underliggende drift er positiv, men et samlet negativt resultat i 2019 skyldes i hovedsak:

  • Svake resultater i rør- og elektrovirksomheten i Norge.
  • Tap i større enkeltprosjekter innen entreprise i Sverige og Norge.
  • Tap i forbindelse med terminering av en forsinket og uhensiktsmessig ERP-løsning.

Sverige fortsetter å levere solide resultater, men krevende enkeltprosjekt påvirker lønnsomheten negativt i 2019.

I Norge leverer Inneklima et tilfredsstillende resultat i 2019. Rør- og elektrovirksomheten har siden etableringen vært preget av sterk vekst, noe som har gitt for svak lønnsomhet. Snuoperasjonen har startet og er helt nødvendig for å kunne definere en robust og forutsigbar retning videre.

Den danske virksomheten leverer gode resultater i 2019 og fortsetter sin positive utvikling.

Servicevirksomhetene i alle land leverer sterke resultater.

- Etter tre år med tap samlet sett for GK Gruppen, har vi nå tatt grep for å sikre en bærekraftig og lønnsom vei videre, blant annet gjennom restrukturering av entreprisevirksomheten og ny konsernstrategi. Det er derfor gledelig å se at første kvartal 2020 viser at pågående snuoperasjon er i ferd med å virke, sier konsernsjef i GK Gruppen, Kim Robert Lisø i meldigen.

Samtidig poengterer han at han ser tegn til bedring. Til tross for en svært krevende pandemisituasjon leverer GK Gruppen et tilfredsstillende driftsresultat på 23,9 millioner kroner i første kvartal 2020. Den samlede omsetningen endte på 1,64 milliarder kroner. GK Gruppens produksjonsreserve var ved utgangen av 1. kvartal lik 3,77 milliarder kroner.

I all hovedsak skyldes det positive resultatet den svenske virksomheten. Virksomhetene i Danmark og Norge leverer omtrent nullresultat så langt i år.

- Fokuset framover i den norske virksomheten vil være tredelt. Vi må håndtere markedskonsekvensen av koronapandemien og effekten dette potensielt sett får på ordrereserve og sysselsetting. I tillegg må vi sikre fortsatt trykk på den pågående snuoperasjonen for å styrke lønnsomheten, samt meisle ut mål og strategiske veivalg som ledd i operasjonalisering av GKs nye konsernstrategi, G-Kraft, sier Rune Hardersen, administrerende direktør i GK Norge.