Tore Strandskog, direktør for næringspolitikk i Nelfo. Arkivfoto

Nelfo: - Ikke nok

Tore Strandskog, direktør for næringspolitikk i Nelfo, er ikke imponert over innholdet i revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt frem tirsdag.

‒ Dette er ikke nok, men vi har stor tro på at det vil komme mer i de nye tiltakspakkene som kommer i slutten av mai. Da kommer det egne pakker rettet inn mot viktige klimatiltak, samt for bygg og anlegg. Begge deler er svært viktige for Nelfos medlemsbedrifter, sier Strandskog i en epost til Byggeindustrien.

Strandskog forteller at landsforeningen hadde håpet på mer penger til kommunene gjennom øremerkede midler til å gjennomføre teknisk vedlikehold, service og investeringer i grønne energi- og klimatiltak, men ble skuffet av regjeringens budsjett.

‒ Elektro- og automasjonsbransjen er en stor sysselsettingsnæring i distriktene, men hvis ikke privat sektor stimuleres, risikerer vi at mange arbeidsplasser går tapt. Vi kan ikke risikere en økt offentlig sektor på bekostning av privat sektor, sier han.

_ At kommunene får inntil to milliarder kroner ekstra i frie midler nå er bra, men det er viktig at dette ikke bare blir penger til å dekke kommunenes koronaunderskudd. Skal vi opprettholde arbeidsplasser er det nødvendig å holde hjulene i gang, sier han.