Illustrasjonsfoto

BNL glad for rask respons fra Astrup

BNL deltok fredag på digitalt møte med kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup hvor temaet var å drøfte hva som skal til for at byggenæringen skal bidra til å holde samfunnshjulene i gang fremover. 

Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL. Foto: Moment Studio

– Dette ble et godt møte og flott at vi fikk så rask respons tilbake, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL til bnl.no.

BNL sendte forespørsel om møte med ministeren onsdag. I forespørselen sto det blant annet at "BNL ønsker å være en konstruktiv samarbeidspartner for myndighetene. Det er mulig å unngå en dyp nedtur og skadelig nedtur for næringen med kloke valg og de riktige grepene, men det må gjøres før krisen når næringen i sin fulle bredde".

– Dette ble et godt møte. Jeg opplever at vi frem budskapet om hvor viktig det er å stimulere etterspørselen i både privat og offentlig sektor, og styrke kommunenes økonomi og Husbanken, sier Sandnes videre.

Sandnes peker ogs på at usikkerheten på grunn av koronakrisen har ført til flere utsettelser om beslutninger om investeringer. 

– Det er viktig at vi nå får på plass tiltak som kan hindre, eller i alle fall bremse, ordretørken som kan ramme næringen fremover. Derfor er det viktig at offentlig sektor kan kompensere for bortfall fra privat sektor. Mange har pekt på at kommunene på grunn av store inntektsbortfall også sliter økonomisk. Derfor er det viktig at kommuneøkonomien blir styrket slik at prosjekter ikke stoppes opp eller utsettes, avslutter Sandnes.