Foto: Drammen Liftutleie.

Drammen Liftutleie kjøper 70 meters billift

Denne uken får Drammen Liftutleie overlevert en splitter ny Bronto billift med en maksimal arbeidshøyde på hele 70 meter.

Foto: Drammen Liftutleie.

Liften er tiltenk å supplere vedlikeholdsbransjen på bygg i Oslo, samt de andre storbyene i landet. Den er også tiltenkt arbeidsoppgaver i forbindelse med blant annet brukonstruksjoner, vindkraft og oljebransjen, skriver Drammen Liftutleie i en pressemelding.

Billiften fra Bronto er levert med hydrauliske vinsj inkluder utvendig bukker for bytte av fasadeglass, plater og annet utstyr i høyden. Drammen Liftutleie opplyser at maks belastning i kurv er 700 kg og maks arbeidshøyde er altså på 70 meter. Rekkevidden fra senter er på 38 meter, og liften kan også nå sju meter under bakkenivå, skriver Drammen Liftutleie i meldingen.

Bronto-liften er montert på en fireakslet 32 tonns Volvo FM 460, som er overlevert fra Volvo Drammen.

Drammen Liftutleie opplyser at liften kan kobles inn på 400 volts drift, og brukes på strøm etter ankomst arbeidssted. Den er med andre ord utslippsfri og støyfri, melder utleieselskapet.

Drammen Liftutleie har satset stort på billiftmarkedet de siste årene, og har totalt 30 enheter der fire er underbrolifter, skriver selskapet i meldingen.