Stenumgård Bygg skal bygge første byggetrinn av Yttersvingen i Kvitfjell. Illustrasjon: Logg Arkitekter

Lokal entreprenør bygger nytt leilighetskompleks i Kvitfjell

Lokalt næringsliv er satt i sving denne våren går i gang med å bygge et leilighetskompleks med 38 leiligheter i Kvitfjell i Gudbrandsdalen.

Prosjektet får navnet Yttervingen og skal bygges av den lokale entreprenøren Stenumgård Bygg AS, som kom best ut i konkurransen, melder Alpinco i en pressemelding via Mynewsdesk.

Illustrasjon: Logg Arkitekter

Prosjektet skal igangsettes denne våren og ligger i bunn av Kvitfjells vestside. Prosjektet består at to bygg på til sammen 38 leiligheter i et første byggetrinn. Kostnadsrammen på det første byggetrinnet 150 millioner kroner. Prosjektet er den største enkeltinvesteringen til Alpinco siden Gudbrandsgard stod ferdig i 1998-99.

Alpinco ble startet i 2012 og er i dag eier av alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell i Kvitfjell. Alpinco eies av AB Invest, Bjørn Erik Borgen og DNB.

– Dette er et omfattende og krevende prosjekt, men helt sentralt at vi nå kommer i gang med for den videre utviklingen av Kvitfjell, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud i meldingen.

Illustrasjon: Logg Arkitekter

Det har vært viktig for Alpinco å bruke seg av lokal kompetanse i forbindelse med det nye prosjektet som vil bidra i lang tid fremover med arbeidsplasser.

– Stenumgård Bygg AS skal stå for utbygging og kom best ut i konkurranse med flere landsdekkende entreprenører. I tillegg til det er det flere lokale underentreprenører med i prosjektet. Det er utrolig bra at det finnes så mye kompetanse og kapasitet lokalt til å gjennomføre et så stort prosjekt, sier Stensrud i meldingen.

Arkitekt for prosjektet er Logg Arkitekter, og leilighetskomplekset skal etter planen være ferdigstilt høsten 2021.