Oslo Golfklubb

Flottere klubbhus enn den nye storstua til Oslo Golfklubb på Bogstad i Oslo, skal man lete lenge etter.

Fakta

Sted: Bogstad

Prosjekttype: Idrettsanlegg

Byggherre: Oslo Golfklubb

BTA: 2.000 kvadratmeter

Kontraktsum eks. mva.: 63,5 millioner kroner

Totalentreprenør: J.I. Bygg

Arkitekt: PULS arkitekter

Interiørarkitekt: Devine Design

Rådgivere: RIV: Egenius l RIB: Stabil l RIE: Elprosjekt l RIBr: Brannrådgivning sør-øst l RIEn, RIVA og RIG: AFRY Norge

Underentreprenører og leverandører: Plattendekker: Bubbledeck l Ventilasjon: Solheim og Larsen klima l Rør: Bærums verk rørleggerbedrift l Elektro: Stoplight elektro l Betongarbeider: POB Entreprenør l Prefab: Element Partner l Maling: CEJ malerservice l Heis: GM heis l Grunnarbeid: Hans Rosten l Himling og tømrerarbeider: System 1 l Flislegger: NK flis l TRP tak: Borg Bygg l Takarbeider: Byggpartner l Solavskjerming: Kvint Blendex l Steinfasade: Muremester Sveen l Glassfasade: Glassteam l Gulvbelegg: Byggbelegg l Lås og beslag: Låssenteret l Glassrekkverk: Montal Systems l Branntetting: Abmas Fireproof l Leverandør kjøkken og bar: Berg & Dahl l Fasadeplater: Cembrit l Glassfasader: H-Produkter Glassteam l Isolering yttervegger: Isoteks Miljø l Innerdører: Jømna Brug l Stål: Næsset Mek. Verksted

Det nye klubbhuset har en hvit og stilren fasade med en særegen utkraging over inngangspartiet. Men det er de innvendige fasilitetene som fortjener flest superlativer i skryteboka: En fin bar malt i microsement, to integrerte damppeiser, eikespilehimling i klubb- og møteromslokalet, restaurant og storkjøkken med kapasitet til servering av rundt 70 personer. En bakvegg er kledd i parkett. Innendørs er det også fasiliteter for vintertrening, med golfsimulatorer og rom for styrketrening – hele 500 kvadratmeter.

J.I. Bygg

Det er J.I. Bygg AS som har hatt totalentreprisen for byggherren Oslo Golfklubb.

– Arbeidet startet med rivningen av det gamle klubbhuset i februar i fjor, før vi startet byggingen av det nye klubbhuset i april 2019. Bygget sto ferdig i mars i år, sier prosjektleder Trond Palnes i J.I. Bygg AS til Byggeindustrien.

Underetasjen består av prefab betongelementer, mens første etasje er stålkonstruksjon med bindingsverk og glassfasade. Underetasjen ligger delvis under bakkenivå. Bygget har slipt betonggulv, foruten gulvbelegg på kontorer og møterom.

– Grei byggemetode

– Vi har hatt en god dialog med byggherren om byggemåten. Det har vært mange vinkler og detaljer å ta hensyn til, men selve byggemetoden har vært grei, sier Palnes.

Restauranten, som er åpen for alle, ligger i første etasje. Her er det også klubb- og møtelokalet. Fra restauranten er det flott utsikt over golfbanen og Bogstadvannet.

Mye fasadeglass

Bygget består av mye glass både i fasade og rekkverk. Den utvendige fasaden og inngangspartiet i underetasjen er kledd med fasadestein fra Argentina. Ellers er fasaden kledd med hvite Cembritplater i første etasje.

– Det har vært et spennende prosjekt, og et godt samarbeid med alle involverte. Vi har satt opp et profesjonelt og komplekst bygg med blant annet dyre og vanskelige himlinger, sier Trond Palnes.

– Integrert i kulturlandskapet

Sivilarkitekt mnal Tim Resen i PULS arkitekter AS, skriver i en e-post til Byggeindustrien at det har vært fokus på å integrere det nye klubbhuset best mulig i det åpne og grønne kulturlandskapet.

– For å minimere bygningsvolumet, er store deler av bygningsarealet plassert i en delvis underjordisk, steinkledd sokkel, som tar opp terrengforskjellene på tomten. Golfrelaterte funksjoner som pro-shop, garderober, innvendig treningsarealer med mer, er lagt til denne sokkelen som har direkte adkomst til golfbanen, skriver Resen.

En lett og transparent hvit skive krager ut over sokkelen på byggets øvre nivå. Her ligger sosiale arealer som kafé, klubblokaler, kjøkken og store terrasser.

– Den lette og transparente skiven sammen med den terrengtilpassede sokkelen minimerer bebyggelsens visuelle volum og gir utsyn til banen og de flotte omgivelsene fra alle ut- og innvendige oppholdsarealer og fra adkomsten, skriver Resen.


Flere prosjekter