Rørlegger Aslak Øien og kunde May Britt Berg nyter godt av smitteverntiltakene. Foto: Andreas Haavi

Rørentreprenørene: Må unngå bråstopp i markedet

Bransjeorganisasjonen Rørentreprenørene Norge (RørNorge) representerer omtrent halvparten av omsetningen blant rørleggerbedrifter i landet, og utviklet raskt smitteverntiltak for både rørlegger og forbruker.

Administrerende direktør i Rørentreprenørene, Marianne W. Røiseland.

– Gode smitteverntiltak er ekstremt viktig. Vi oppfordrer rørlegger til å se på seg selv som smittebærer og kunden som smittet. Hvis alle tenker slik, kan oppdrag utføres trygt og hverken kunde eller rørlegger blir smittet, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i RørNorge i en pressemelding.

Organisasjonen gjør sitt ytterste for å få opp igjen arbeidet i servicemarkedet. Mange steder kollapset servicemarkedet da regjeringen satte i verk tidenes strengeste tiltak i midten av mars.

– Halvparten av medlemsbedriftene våre har permittert ansatte, mange fordi privatpersoner er redde for smitte og avlyser oppdrag. Det hjalp litt da justisminister Monica Mæland på en pressekonferanse sa at folk gjerne kan fortsette å bruke rørleggeren, men ba dem droppe personlig pleie. Men for mange rørleggere har dessverre store hull i ordrebøkene sine, sier Røiseland.

RørNorge er opptatt av at smitteverntiltakene følges, slik at rørleggeren trygt kan komme på besøk og utføre sine oppdrag.

– Vi må ha to tanker i hodet samtidig. Hindre smittespredning og holde hjulene i gang, konkluderer bransjedirektøren.