Hymax forventer at Kubotas nye hjullastermodeller R090 og R070, skal  komme til Norge i mai/juni. Foto: Kubota.

Nye hjullastere fra Kubota

Kubota har lansert hjullastermodellene R070 og R090. – Maskinene kommer med ny steg V-motor og har også fått en facelift i hytta, opplyser produktsjef Stig Hågensen i Hymax.

R070 og R090 har en driftsvekt på henholdsvis 4,5 og 5 tonn, og erstatter eksisterende modeller. R070 er utstyrt med ny steg-V motor som yter 51 hestekrefter, mens R090-modellen yter 64 hestekrefter.

Produktsjef Stig Hågensen i Hymax.

Foruten den nye steg V-motoren kommer de hjullastermodellene med en rekke forbedringer i hytta, ifølge Stig Hågensen.

– De nye modellene har hytt med mer glass og dermed bedre utsyn og oversikt. Dette er viktig både med tanke på sikkerhet og operasjon av maskinen, sier han til Byggeindustrien.

Hjullasterne kommer også med aircondition, det er nytt display i hytta, det er bedre benplass, og det er også satt inn nytt luftsete som bedrer komforten for føreren. I tillegg har Kubota laget en dør slik at det er åpningsmuligheter også på høyre siden av hytta, forsetter Hågensen.

Han tilføyer at Kubota også har utviklet et helt nytt lasteapparat som gir maskinføreren bedre oversikt både når man skal hekte på nytt utstyr, og i forbindelse med arbeider med for eksempel pallegaffel.

– Kubota er mest kjent for sine minigravere. Hva kjennetegner hjullasterne?

– I likhet med Kubotas gravemaskiner, er også hjullasterne et bunn solid produkt med gjennomtenkte løsninger. Det er rett og slett en god hjullaster, som gjør jobben man kan forvente, og vel så det, svarer Hågensen.

Hymax håper å ha de første R070 og R090 maskinene på plass før ferien, men ingenting er helt sikkert med korona-pandemien herjende.

– Fabrikken har sagt at vi skal få de første i mai/juni, så det er det vi forholder oss til, sier Hågensen.