«Ekko»-bygget til venstre på bildet, med bibliotek fra 1-3. etasje og kontorer fra 4-11. etasje. «Intro»-bygget til høyre på bildet er kulturskolen med fire etasjer. Ill. LPO

STØ Entreprenør bygger Kvartal 1 i Lillestrøm

Kvartal 1 AS, et selskap av Lillestrøm DELTA AS og Lillestrøm kommune, har engasjert STØ Entreprenør i en samspillsentreprise for å bygge Kvartal 1 i Lillestrøm.

Fakta:

Byggherre: Kvartal 1 AS (selskap av LillestrømDelta AS og Lillestrøm kommune)
Totalentreprenør: STØ Entreprenør
Prosjektering
Ark: LPO
Lark: Snæhetta
RIB: Stabil
Geoteknikk: Sweco
RIVVS: Bravida
RIE: Gardermoen Elektro
RIAKu: Brekke & Strand
RIBFy: Rambøll
BREEAM-AP: itech
RIBr: Fokus Rådgivning
BIM-koordinator: ÅF Norge

Kvartal 1 skal bli Lillestrøms nye storstue med kontorer, bibliotek og kulturskole.

STØ Entreprenør og Kvartal 1 AS inngikk i desember 2017 en forprosjektavtale og har sammen med LPO arkitekter utviklet prosjektet frem til rammesøknad som ble innvilget i desember 2019.

– Biblioteket er teglkledd og strekker seg over de tre første etasjene av EKKO-bygget. Biblioteket skal fremstå som en helt ny type institusjon som støtter opp om strategiene for å gjøre Lillestrøm til en attraktiv kultur- og kunnskapsby, samt styrke bosetting og næringsliv. Biblioteket skal ha utvidet åpningstid alle dager i uken, med tilbud som sikter seg mot en bred inkludering, heter det i en pressemelding.

Kontorene fra 4-11. etasje utgjør den øvre delen av EKKO. Her skal det komme lyse og energieffektive lokaler i kort avstand til Lillestrøm stasjon.

Kulturskolen, også kalt «Intro», blir et kulturelt tilbud til ungdommer med øvesal, band- og slagverksrom, musikk/dans og aktivitetsrom.

– Her blir det muligheter for korps, orkestre, kor og teater å ha deres øvelser. Med høyt aktivitet- og lydnivå, er det stilt strenge lydkrav for prosjektering og produksjon, heter det i meldingen.

Kvartal 1 er prosjektert med høye energi- og miljøambisjoner med energiklasse A, samt kontorlokaler som er BREEAM-sertifiseres til «Excellent», med fjernkjølig og -fjernvarme.

Byggestart blir i medio februar 2020 med en byggetid på 24 måneder.

Kvartal 1 sett fra rådhuset. Ill. LPO