AF omorganiserer

Fra 1. april gjennomfører AF Gruppen ASA omfattende endringer i sin organisasjon.

Hensikten med endringene er et ønske om et mer helhetlig AF, mer effektiv ressursbruk, samt en ytterligere styrking av selskapets slagkraft i markedet. Målsettingene skal AF Gruppen nå, blant annet ved å slå sammen de fleste av AFs datterselskaper til ett selskap, som får navnet AF Skandinavia AS. AF Gruppen ASA vil fra 1. april være et rent holdingselskap. AF Skandinavia AS vil ha tre forretningsområder; Eiendom, Construction og Services. All aktivitet knyttet til bygg og anlegg i Norge og Sverige samles i forretningsområdet Construction. AF Bygg Sverige, AF Bygg Oslo, AF Bygg Øst, AF Brødr. Glomsrød Entreprenør og AF Anlegg vil komme under dette forretningsområdet. AF er også en betydelig tjenesteleverandør på flere tilknyttede områder, som spenner fra byggfornyelse til riving og fjerning av utrangerte oljeinstallasjoner. Selskapene AF Decom, AF Driftspartner, AF Rehab, Pålplintar, SKÅAB og BA Gjenvinning, samles i forretningsområdet Services. En veletablert aktør som AF Ragnar Evensen får nytt navn og vil bli delt mellom forretningsområdene Services og Construction. AF Ragnar Evensen avd. ny- og spesialbygg blir AF Bygg Oslo, mens AF Ragnar Evensen avd. byggfornyelse blir AF Rehab. Navnet AF Spesialprosjekt blir også historie fra 1. april. Sammen med Scandinavian Rock Group blir AF Spesialprosjekt AF Anlegg. Konsernets eiendomsportefølje, som i dag ligger spredt i flere datterselskaper, samles i det nye forretningsområdet Eiendom.

Ny konsernledelse

Det vil også skje endringer i konsernledelsen. Foruten konsernsjef, Per Aftreth, vil konsernledelsen bestå av fem konserndirektører. Disse er Robert Haugen, Kristian Johansen, Tore Moger, Kasper Nordmelan og Pål Egil Rønn. Mens ledergruppen tidligere har bestått av ledere med ansvar for de enkelte datterselskaper, vil de nye konserndirektørene alle ha ansvar for selskapets helhet. Det direkte ansvaret for de enkelte forretningsenhetene fordeles mellom konserndirektørene. Helhet er det også snakk om i det som blir AF sitt nye konsernsenter. Mange servicefunksjoner som i dag utføres i datterselskapene, skal samles eller samordnes i det nye konsernsenteret. Gjennom endringene i konsernledelsen og det nye konsernsenteret vil konsernet gi AF-organisasjonen en mer helhetlig profil, som skal øke selskapets synlighet og attraktivitet i markedet. - Vi mener at vår nye organisasjon vil utløse økt handlekraft hos oss og dermed øke vår slagkraft i markedet. Samtidig vil AF bli en mer synlig og tydeligere aktør i markedet, noe som vil gjøre oss enda mer attraktive både hos potensielle kunder og dyktige fagfolk i vår bransje, sier konsernsjef Per Aftreth.

Enorm utvikling

AF har de siste ti årene åttedoblet sin størrelse og er i dag et av Norges fremste entreprenørselskaper med en omsetning på over fire milliarder kroner. Organiseringen av konsernet har derimot vært uendret i 20 år. Det vil si at nye selskaper i AF Gruppen er føyd til eksisterende struktur og arbeidsform. - De siste ti årene har vi vokst med nær 30 prosent årlig. Vi ønsker å fortsette veksten, for dermed å gjøre AF til et enda mer attraktivt selskap for kunder, aksjonærer og ansatte. De endringene vi nå foretar setter oss i stand til å gjennomføre dette, sier Aftreth. Gjennom AF Gruppen sin historie, har et av kjennetegnene for selskapet vært at de gjerne tar på seg svært kompliserte oppdrag med høy teknisk og finansiell risiko. Innenfor dette området vil det ikke bli endringer. - Vi skal også i fremtiden være det naturlige valget for de mest kompliserte oppgavene. Nå endrer vi organisasjonen slik at vi er enda bedre rustet til slike operasjoner, sier en offensiv konsernsjef.