Nytt sykehus i Drammen skalvære ferdig bygget i 2024. Illustrasjon: LINK arkitektur/Ratio/Bølgeblikk.

AF Gruppen innstilt til 300-millioners kontrakt ved nytt sykehus i Drammen

AF Gruppen er av Helse Sør-Øst innstilt som entreprenør for kjellerarbeider ved nytt sykehus i Drammen.

Innstillingen omfatter utførelse av entreprise 2201 Betong- og pelearbeid for kjeller ved sykehuset. Arbeidene omfatter etablering av kjellerkonstruksjoner med tilhørende fundamentering, skriver AF gruppen i en melding.

Oppstart blir i mai 2020 med forventet ferdigstillelse høsten 2021. Avtalen er en hovedentreprise og kontraktens verdi er estimert til 300 millioner kroner eksklusive moms.

– Det nye sykehuset vil gi et vesentlig bedre helsetilbud til innbyggerne i regionen, og vi er glade for å bidra i denne prosessen. Vi har tidligere utført rive- og saneringsentreprisen for nytt sykehus i Drammen, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Helse Sør-Øst, kommenterer Arild Moe, konserndirektør i AF Gruppen.

Det nye sykehuset i Drammen blir på cirka 122.000 kvadratmeter, med en mulig utvidelse på 40.000 kvadratmeter. Prosjektet har en kostnadsramme på cirka 9.2 milliarder kroner.

Det nye sykehuset skal erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus. Det skal i tillegg etableres stråleterapi. Byggearbeidene skal pågå frem til 2024, med testing og fortløpende innflytting i 2024-2025.