Grethe Bergly, administrerende direktør i Multiconsult

Svakt fjerdekvartal fra Multiconsult - setter i verk tiltak for å nå finansielle mål

Multiconsult hadde nettoinntekter på 904,5 millioner kroner i fjerde kvartal (892,2), og resultatet før skatt endte på 8,7 millioner kroner (9,5), noe som gir en margin på 1,0 prosent. Den svake inntjeningen i fjerde kvartal ble hovedsakelig påvirket av lavere faktureringsgrad og resultatene i Link arkitektur.

Resultatet inkluderer en positiv IFRS 16-effekt på 4,4 millioner kroner og minus fire millioner i restruktureringskostnader sammenlignet med samme kvartal i fjor.

For hele året leverte Multiconsult netto driftsinntekter på 3.435,8 millioner kroner (3.334,8), noe som er en økning på tre prosent fra året før. Justert for oppgjøret i Stortingssaken i andre kvartal var organisk vekst i netto driftsinntekter 3,6 prosent.

–Økningen er rent organisk og hovedsakelig drevet av høyere aktivitetsnivå, skriver Multiconsult i en børsmelding.

Resultatet før skatt for 2019 endte på 106,3 millioner kroner (99,0), noe som gir en margin på 3,1 prosent. Sammenlignet med 2018 inkluderer det rapporterte resultatet før skatt 34,2 millioner kroner i negative effekter fra rettslig tvisteløsning og engangsavviklings- /omstillingsutgifter, samt en positiv IFRS-16-effekt på 20,5 millioner. 

– 2019 markerte starten på en snuoperasjon for Multiconsult, og resultatene for 2019 gjenspeiler at vi er i starten av denne reisen. Jeg er glad for å se at våre sterke team gjennom hele 2019 har fortsatt arbeidet med å levere fremragende løsninger til kundene våre, og vi avslutter året med omsetningsvekst og en rekordhøy ordrebok, sier Grethe Bergly, administrerende direktør i Multiconsult i  meldingen.

I siste del av 2019 igangsatte Multiconsult forbedringsprogram nextLEVEL, som er ment å bringe lønnsomheten tilbake til bærekraftige nivåer.

– Jeg er glad for å se at vi er på sporet med forbedringsprogram for nextLEVEL, som ble igangsatt i fjerde kvartal 2019, for å bringe lønnsomheten vår tilbake til bærekraftige nivåer innen 18 måneder. I fjerde kvartal opplevde vi et svakt resultat, hovedsakelig forårsaket av lav faktureringsgrad, og vi innfører derfor ytterligere tiltak for å sikre at vi oppnår våre økonomiske mål innen 2021, sier Bergly videre.

Multiconsult rapporterer i meldingen om gode prosjektleveranser og en sterk ordreinngang i fjerde kvartal 2019 og avslutter året med en rekordhøy ordrereserve på 2.968 millioner kroner (2.803). Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 1.329 millioner kroner.