Coop frykter at de vil miste lokaler til konkurrenten Norgesgruppen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Coop frykter at de vil miste butikklokaler til Norgesgruppen

Norgesgruppen har sikret seg rettighetene til butikklokaler som Coop leier. Coop frykter at de kan miste 53 butikklokaler til konkurrenten.

Johannson-familien, som kontrollerer Norgesgruppen, har eierandeler i et eiendomsfond som er satt opp av Union. Union-fondene har kjøpt 53 butikkeiendommer der Coop er leietaker.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Nå frykter Coop at Norgesgruppen vil presse dem ut av lokalene.

– Vi vet at Norgesgruppen har sikret seg en paraplyavtale med Union. Å vite at noen har så mye bedre betingelser er i seg selv veldig ubehagelig, men å vite at Norgesgruppen kan ha sikret seg rettigheter til 53 butikker er særs ubehagelig, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis i Coop.

Norgesgruppen har kjedene Kiwi, Meny, Spar og Joker, som til sammen har 43,8 prosent av dagligvaremarkedet i Norge. Coops kjeder har 29,1 prosent.

Norgesgruppen avviser at de har planer om å presse ut konkurrenten.

– Det er inngått noen avtaler som gjelder fra det tidspunkt Coops leieavtale endelig utløper. Coop skal naturligvis få være i lokalene så lenge de har leieavtale. I de fleste tilfeller utløper deres leieavtale først om 20–40 år. Det er langt færre avtaler enn det Coop hevder, og det er ikke snakk om å presse noen ut, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt hos dagligvarekjempen.