Foto: Vidar Knai / SCANPIX .

Nå skal det avgjøres hvem som får tilslaget på Bergensbanen

Mandag får blir det avgjort hvem som får kontrakten på Bergensbanen og Vossebanen. – Det har vært god konkurranse, sier Jernbanedirektoratet.

Kontraktssigneringen for det som kalles Trafikkpakke Vest, som omfatter togstrekningene Oslo S - Bergen, Bergen - Voss - Myrdal og Bergen - Arna, finner sted på mandag klokken 12.

Det opplyser Jernbanedirektoratets kommunikasjonssjef Svein Horrisland til NTB.

– Vi ser fram til å kunne presentere vinneren av konkurransen. Dette er den tredje konkurransen vi har ute, og i alle pakkene har det vært stor interesse og god konkurranse, sier Horrisland.

Han sier at vinneren av konkurransen ikke får beskjed om at de har fått tilslaget før kort tid før kontraktssigneringen.

Fra tidligere har britiske Go-Ahead fått tilslaget på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. De overtar driften 15. desember i år.

Svenske SJ har på sin side fått tilslaget på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen. De begynner driften i juni neste år.

Neste år legges også en rekke strekninger på Østlandet ut på anbud. Her signeres kontrakten i august 2021, med oppstart i desember 2022.