Klart for Vestlandske Bygg og Anleggsdag

31. oktober holdes VBA-dag i Bergen for 26. gang, med Vestland som rød tråd.

I forbindelse med at Hordaland og Sogn og Fjordane fra nyttår går sammen i det nye fylket Vestland blir nettopp Vestland et sentralt tema på VBA-dagen.

Etter at fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) har åpnet dagen skal adm. dir. Jon Sandnes i BNL fortelle om situasjonen i næringen og spesielt om hvorfor norske og nordiske anleggsentreprenører taper i konkurranse mot utenlandske selskaper.

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret forteller hva han tror om markedsutviklingen i bygge- og anleggsnæringen på Vestlandet fremover.

Statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet spør om bygg og anlegg er en viktig del av klimaløsningen.

Direktør Anne Kverneland Bogsnes i NAV Vestland forteller hvem som er uføre i Vestland og hva samfunnet og bygge- og anleggsnæringen kan bidra med.

Advokat og partner Åshild Fløisand i advokatfirmaet SANDS, direktør Willy-Andre Gjesdal i etat for utbygging Bergen kommune og adm dir Gard Kvalheim i LAB Entreprenør AS forteller om innkjøpspraksis i det offentlige i vest.

Eva Oulie Alvarez, leder Bergen arkitektforening og arkitekt i MAD, tar opp arkitektur og byutvikling på Vestlandet.

Sjefingeniør Øyvind Kongsvik Nedrebø i Statens vegvesen og daglig leder Øyvind Halleraker i Hordfast AS oppdaterer om utviklingen for E39 Hordfast og brukryssingen over Bjørnafjorden.

Nytt i år er utdeling av VBA-prisen. Dagen avholdes på Radisson Blu Hotel Bryggen og ledes av adm. dir. Hans Martin Moxnes, direktør EBA Vestenfjelske.