Øystein Kvarme og Svein Sandvik i Blomstertak. Foto: Svanhild Blakstad

Blomstertak går fra svensk til norsk sedumproduksjon

Akerhusfirmaet Blomstertak har startet produksjon av kortreiste sedummatter i Norge.

Firmaet er i sterk vekst med en dobling av omsetning fra 2018, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Firmaet er en del av svenske VegTech og har til nå levert sedummatter fra Sverige. Nå har Blomstertak startet lokal produksjon ved anlegget sitt i Ås syd for Oslo, og har inngått et samarbeid om produksjon og leie av produksjonsarealer hos Østfold Gress i Rygge. Der bygges hovedproduksjonen for det norske markedet opp.

- Vi gleder oss over samarbeidet og til å kunne levere norskproduserte varer. Kortreiste varer reduserer utslippene fra transportsektoren og samtidig øker det vår fleksibilitet ut mot markedet, sier daglig leder Øystein Kvarme i Blomstertak.

Han mener at dette vil være et bærekraftig bidrag til selskapets blågrønne løsninger for håndtering av overvann og vil øke det biologiske mangfoldet i løsningene som leveres.

- Vår norskproduserte sedum vil ha samme kvalitet og oppbygning som den fra vår svenske produksjon, sier han.

Blomstertak AS er den norske avdelingen til Veg Tech AB i Sverige, som er en stor nordisk produsent av urbane vegetasjonsmiljøer og sedum.

Veg Tech leverer komplette systemløsninger for tak og fasader og til takhager. Sortimentet består også av løsninger for erosjonssikring og vannrensning og består  av alt fra prefabrikerte vegetasjonsmatter til pluggplanter og frø.

Veg Tech omsetter for cirka 130 millioner svenske kroner og har hovedkontor i Vislanda med datterselskaper i de nordiske landene. Veg Tech AB er heleid av konsernet Nordic Waterproofing.