Trond Hagerud

Mapei viser frem bærekraftige løsninger

Klima og bærekraft har høyeste prioritet på Mapeis utstilling på Bygg Reis Deg. - Vi ønsker å vise frem hele spekteret av våre bærekraftige løsninger, sier adm. dir. Trond Hagerud i Mapei.

Mapei er tungt til stede på årets messe, med en 150 kvadratmeter stor stand.

- Med bakgrunn i to hovedtemaer ønsker vi å fortelle de besøkende om hvilke bærekraftige løsninger vi kan tilby. Det ene temaet vi har valgt ut har bakgrunn i at et villere, våtere og varmere vær er noe som skaper utfordringer på mange områder, enten det er tak som ikke tar unna vannmassene eller avløp som er underdimensjonert. Vi må rett og slett planlegge for mer vann, og vi viser frem flere nye systemløsninger for vanntetting som kan være svar på disse utfordringene, legger Hagerud til.

Dessuten ser de på mulighetene rehabilitering gir som en del av klimautfordringen.

- Ved å rehabilitere gamle bygg, gjenbruke dem og ikke minst legge en plan for vedlikehold og oppgradering kan byggenæringen oppnå store klimagevinster og samtidig spare samfunnet for store investeringer. Med moderne systemløsninger for rehabilitering er det i dag mulig å gi nytt liv til konstruksjoner som tidligere ville bli revet. Det er en klar gevinst for miljøet, men også økonomisk lønnsomt. Det å ta vare på eksisterende bygninger er det aller mest bærekraft vi kan gjøre, utdyper Hagerud.

De kan også vise til to nyheter som presenteres på Bygg Reis Deg,

- Vi har fått Teknisk Godkjenning for LVT-fliser for våtrom. Med disse flisene kan man legge de nye flisene rett over de gamle, slik at man sparer både tid, penger og klimaet. Dette vil ikke minst være en stor fordel ved rehabilitering av de store byggene med mange våtrom, som for eksempel hoteller, påpeker Hagerud.

I tillegg lanserer de en ny mikrosementløsning for hoteller, restauranter og så videre.

- Dette er et dekorprodukt som blant annet er meget aktuelt for arkitektbransjen, påpeker Hagerud.

Han er godt fornøyd med Bygg Reis Deg så langt, og hvordan Mapei fremstår.

Hagerud skryter også av mange av utstillingene som er på plass på arrangementet.

- Det er en positiv drive på Bygg Reis Deg. Messen har klart å fornye seg og utvikle møteplassen både for utstillerne, men også rundt den faglige biten, sier Hagerud.