- Bygg Reis Deg er en av de viktigste arenaene vi deltar på, for her møter vi hele bransjen, sier daglig leder Carsten Krøger i StartBANK. Med seg på standen har han advokat Tonje Sand i Skanska og Nils Magne Løvrak i Kruse Smith Entreprenør, som begge sitter i StartBANKs arbeidsgruppe. Foto: Svanhild Blakstad

StartBANK: – Et must å være på Bygg Reis Deg

Hele 7200 leverandører er nå registrert i leverandørregisteret som skal bidra til en mer seriøs byggenæring.

StartBANK

StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge.

- Bransjenettverket StartBANK ble startet på grunnlag av pilotprosjektet "Seriøsitet i byggenæringen" som ble lansert i 2005 i samarbeid mellom Byggenæringens landsforening (BNL) og Achilles.

- StartBANK eies av BNL

StartBANK er en database som sørger for at leverandørene i bygg- og anleggsbransjen slipper å levere samme dokumentasjon gang på gang. Databasen henter informasjon fra offentlige registre, blant annet Skatteetaten, og til nå er hele 7200 firmaer registrert i databasen – som skal bidra til en mer seriøs byggenæring.

– Vi er på Bygg Reis Deg fordi det er den viktigste møteplassen i byggenæringen. Vi har med oss flere tunge aktører på standen vår – blant annet Skanska – som forteller om sin erfaring med bruk av StartBANK, sier daglig leder Carsten Krøger til Byggeindustrien.

I tillegg til Skanska vil både Veidekke, AF Gruppen, Statsbygg, BNL og NCC være representert på standen til StartBANK.

– Her møter vi både eksisterende kunder og potensielle kunder. Det er veldig mange som kommer innom og vil ha informasjon om systemet. For oss er det viktig å snakke med alle, både nye og gamle kunder, sier Krøger.

Når Byggeindustrien er innom møter vi Nils Magne Løvrak i Kruse Smith Entreprenør og Tonje Sand i Skanska, som begge sitter i StartBANKs arbeidsgruppe.

– I Skanska er det et krav at alle våre leverandører er medlem i StartBANK, og det er veldig nyttig for oss å delta her for å møte bransjen, sier Sand – som til daglig er advokat i Skanskas juridiske avdeling.