Andreas Fritzsønn. Foto: BMI Norge

Åtte av ti mener kvaliteten på håndverkere er viktigere enn før

Klimaet i Norge blir stadig våtere og barskere. – Derfor setter nordmenn kvaliteten på håndverkere høyere og høyere på lista, og innser at klokskap lønner seg i lengden, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI Norge.

Trygghet og kvalitet er ettertraktet når nordmenn velger håndverkere, og spesielt i et klima som stadig blir tøffere, viser en undersøkelse YouGov har gjort på vegne av BMI Norge (tidligere Zanda, Monier, Icopal). Over 1000 personer har svart på undersøkelsen, som viser at 80 prosent medgir at kvaliteten på håndverkere spiller en viktig rolle i et klima som preges av mer ekstremvær.

­ – Heldigvis kan vi trygt hevde at det er lite som måler seg med kunnskapene og holdningene til den norske håndverkeren. Ingen andre land i EU har så stor oppslutning om standarder i byggenæringen som Norge, sier Fritzsønn i en pressemedling.

Han sikter til byggeforskriftene, kontrollreglene og standardene norske håndverkere må forholde seg til daglig.

Fritzsønn er glad for at et markant flertall av det norske folk setter garantiordninger og fagbrev fra Norge høyt på lista når de skal velge håndverkere som skal sikre familiens tak over hodet.

­– Nesten 80 prosent vil være beskyttet av en garantiordning når de velger håndverker, og nesten 70 prosent ønsker håndverkere med fagbrev fra Norge. Det viser at nordmenn er bevisste på kvalitet når de investerer i tak, sier han.

Kvalitetskravet til kundene kommer også frem i undersøkelsen ved at over 70 prosent tenker langsiktig når de skal gjøre investeringer på taket, og er enige i at det lønner seg å velge håndverkere og materialer av høy kvalitet.

– Undersøkelsen viser at kundene ønsker kvalitet ved at arbeid utføres av kvalifiserte håndverkere, og trygghet ved at håndverkerne har svennebrev, tilbyr garantiordninger, og leverer produkter og et arbeid som varer lenge og lønner seg i lengden, avslutter Fritzsønn.