Logistikksenteret DLS Bålsta har et areal på drøyt 100.000 kvadratmeter. Bygningen er 575 meter lang og 180 meter dyp. Den er planlagt ferdigstilt våren 2022. Ill. Krook & Tjäder

AF Gruppen bygger nytt logistikksenter utenfor Stockholm

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har inngått avtale om grunn- og anleggsarbeidene for et høyautomatisert logistikksenter i Bålsta nordvest for Stockholm. Kontraktsverdi er på cirka 300 millioner svenske kroner, ekskl. mva.

Det fremtidige logistikksenteret blir et av de største og mest moderne i Europa for distribusjon av matvarer til butikk og e-handel. Det bygges for Dagab, et selskap i Axfood-gruppen. Oppdragsgiver er Logicenters, som er en av de ledende utviklerne av logistikkeiendommer i Norden.

– Vi er stolte over at Kanonaden Entreprenad har fått dette komplekse oppdraget. Vi ser frem til å fortsette et godt samarbeid med Logicenters og å bidra til å bygge en moderne distribusjonssentral som styrker konkurranseevnen til dagligvarehandelen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør Sverige i AF Gruppen.

Kanonaden Entreprenad har kontorer i Nässjö, Tranås, Västervik og Kalmar, med nesten 300 ansatte og en omsetning på 1,2 milliarder svenske kroner (2018).